de Gebedsnoot
© All rights reserved
GEBEDSNOOT
In het Rijksmuseum te Amsterdam wees iemand mij eens op een voorwerp uit de middeleeuwen; een palmhouten bol. Deze was verdeeld in twee helften. De beide helften waren heel fijntjes uitgesneden zodat er heel duidelijk allerlei tafereeltjes te zien waren. Zo herinner ik mij de afbeeldingen van de geboorte en kruisiging van de Here Jezus. Deze helften konden scharnieren als een kastje. Het geheel zat in een koperen bol, die op zijn beurt weer in een leren buideltje zat. Het hele evangelie in een notendop. Het was duidelijk dat dit gemaakt was om mee op reis te nemen. 

Na enige jaren ben ik op het idee gekomen om deze gebedsnoot op een andere manier weer tot leven te laten komen. Nu is het plat en blanco en de gebruiker kan zelf zijn/haar gebedsnood door middel van een naam, datum, symbool, enz. in de noot schrijven. De noot is gemakkelijk op te bergen, zo draag je je gebed altijd bij je. Wanneer je gebed verhoord is of als je vindt dat het er lang genoeg in heeft gestaan, neem je een stukje schuurpapier en er is weer plaats voor iets nieuws.
    					                                                 Wiebe van Dingen Deze toelichting is in de volgende talen bij de Gebedsnoot te verkrijgen:

Nederlands, Engels, Fries, Duits, Hebreeuws, Lingala,  Frans, Drents, Arabisch, Spaans, Fins, Roemeens, Chinees, Koreaans, Iers (Gaelic), Italiaans, Estlands,  Albanees, Tamil, Russisch, Hongaars, Farsi, IJslands, Tsjechisch, Zwahili, Maleis, Papiamento, Zweeds,  Servisch, Turks, Surinaams, Portugees, Grieks, Pools, Litouws, Ukraïns, Indonesisch, Latijn, Bulgaars en Twents.
Welkom Wat is de Gebedsnoot? Waarom bidden? Historie v/d Gebedsnoot Toelichting bij de noot Cultureel erfgoed Antwoord op gebed Workshop Bestellen / reageren
Built by: Vandingen productionshttp://www.vandingen.comshapeimage_19_link_0
Select your language:
Beeldend werk van Wiebe van Dingen