de Gebedsnoot
© All rights reserved
Verhalen over antwoord op gebed:

Er zijn vandaag verschillende verhalen bekend van mensen die de Gebedsnoot zijn gaan gebruiken in tijden van nood of van verdieping. Ook verhalen van avonturen die ontstonden nadat bepaalde gebedsonderwerpen in de noot werden meegenomen. Bijvoorbeeld een jonge vrouw schreef: “NIEUW LEVEN” in haar nootje. Een jaar later gaf God haar en haar man een prachtige zoon! Haar leven is letterlijk vernieuwd. 

Een meisje kwam bij de stand staan tijdens een christelijk jongerenevenement. Ik schatte haar een jaar of elf. Zij wilde graag een nootje kopen, maar had niet voldoende geld. Toen ik haar vroeg waarom ze zo graag een gebedsnootje wilde antwoordde ze: “Zo kan ik beter onthouden voor wie ik wil bidden”. Ik vroeg haar: “Geloof je dan dat bidden dingen kan veranderen?” Ze was overtuigd. Ik stelde voor om samen God te vertrouwen voor een oplossing voor haar financiën. Ze was het er helemaal mee eens en al pratend hebben we Gods aanwezigheid ervaren. Huppelend vertrok ze om na een paar uur lachend terug te komen…  Ze had haar zak gevuld met kleingeld. Vol verbazing vroeg ik haar hoe ze aan al dat geld kwam. “Nou”, zei ze, “nadat ik wegging kreeg ik het idee om stickers te verkopen die overal tijdens het evenement aangeboden werden”. “Door al de stuivers, dubbeltjes en kwartjes heb ik nu genoeg om het gebedsnootje te kopen”.
Dit is een prachtig voorbeeld van geloof, gebed en handelen. Natuurlijk had ik haar zo een nootje kunnen geven, maar dan hadden we niet dit mooie avontuur beleefd. Onze Vader in de hemel is zo dichtbij en hij wil uitgedaagd worden door onze gebeden zowel door kinderen als volwassenen.
Welkom Wat is de Gebedsnoot? Waarom bidden? Historie v/d Gebedsnoot Toelichting bij de noot Cultureel erfgoed Antwoord op gebed Workshop Bestellen / reageren
Built by: Vandingen productionshttp://www.vandingen.comshapeimage_17_link_0
Select your language:
Beeldend werk van Wiebe van Dingen